De bewonersgroep ‘Gentbrugge Feest’ is een lokaal initiatief van buurtbewoners uit de wijk Oud-Gentbrugge, i.s.m. Stad Gent en buurtwerk Gentbrugge.

Deze bewonersgroep heeft tot doel om jaarlijks, samen met enthousiaste buurtbewoners, een openlucht- en straatreceptie (multirecepties) te organiseren in de wijk Oud-Gentbrugge.

Gedurende het jaar organiseert de bewonersgroep diverse activiteiten om deze “multirecepties” te kunnen blijven aan bieden aan de buurtbewoners van Gentbrugge.

Naast het financieren van de jaarlijkse “multirecepties”, hebben deze activiteiten bijkomend tot doel de leefbaarheid, het samenleven, de participatie en betrokkenheid in de wijk te verbeteren. De activiteiten kunnen zowel een eenmalig als een structureel zijn. De grote mate van zelfinitiatief (zelf- of medebeheer) staat centraal. Een activiteit van de bewonersgroep moet steeds uit gaan van bewoners uit de wijk. De bewonersgroep wil ook samenwerken met andere organisaties en initiatieven die dit gelijkaardig bijkomend doel nastreven, om zo elkaar te versterken en te ondersteunen.

Een mening over “Over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *